lördag 28 februari 2009

När vintern är som vackrast


Härlig långpromenad med familjen Eskel. Bilden är tagen när vi gick över Vänern.

Denna varelse väckte mig!


Undra vilken ras det är?

fredag 27 februari 2009

Jippi - äntligen lite lycka och tur i livet!

Kan ni förstå att jag har vunnit i en tävling och inte vilket pris som helst utan Cult....jag blir så lycklig.

Grattis Maria!
Ditt bidrag var ett av de som gick rakt in i våra hjärtan. Du har vunnit en Change Deco, maila mig din adress så skickar vi den till dig.

Ha en fortsatt bra dag!
Med vänlig hälsning
Camilla Rudén
Sälj- och marknadskoordinator

Cult Design AB
Gamla Almedalsvägen 1D
412 63 Göteborg
031-64 54 05
www.cultdesign.se




Grattis!
Nu har vi valt vinnare i Change Deco tävlingen. Vinnarna är:Maria Mangelin, Anette och Anna. Vi kontaktar er på mailen och skickar var sin Change Deco.Change Deco ingår i serien Classic som lanseras nu i mars. Håll utkik på vår hemsida där den snart kommer visas.Ha en bra helg!Camilla

Sportlov - fredag BMT+339

Detta lovet har verkligen varit SPORTlovet.Barnen har hållt igång med något varje dag och detta tack vare att Mattias varit ledig hela veckan med barnen. I måndags och tisdags var det skridskor och hockey för hela slant. Allmänhetens åkning i Kobbs besöktes och de var så nöjda alla 3 efter detta. Jag jobbade i måndags och tisdags, så då fick de rå om sig själva. I tisdags kväll hälsa vi på farmor och farfar och bjöd dem på semlor, då det var fettisdagen och Mattias och Marcus hade namnsdag, allt på en gång!
I onsdags bowlade vi 1 timma på Nöjesfabriken och åt därefter deras lunchbuffé. Träffade familjen Kjellberg där som skulle bowla efter oss, så barnen hann leka och prata en stund medans vi tog en kopp. Vem som vann och förlora i bowlingen kanske vi inte behöver diskutera, säger inget mer än att nästan gång ska jag anmäla mig som ett barn så att sargerna åker upp även för mig:).

På kvällen var jag till Lisa och träffade även Ulla där, vi fixade en grekiska sallad och satt och pratade i flera timmar. Så mysigt och trevligt, det var ett tag sedan sist.

Igår torsdag släppte jag och Vickan av Mattias och Marcus vid Kobbs för att de skulle åka skridskor!!! vilken happening?? Det var allmänhetensåkning men jag och Victoria prioriterade IKEA. Så mellan 13-15 åkte de skridskor och vi shoppade och fikade, ungefär likvärdig träning tycker vi. Mattias ringde och sa att Marcus skulle få träna med killar födda -00, kl 15 så han körde ett pass till, så 16.00 klev han av isen efter ett 3 timmars pass. Han var lite sliten då och pappa med för han fick ju också delta. Då fick ju vi tjejer shoppa 1 timma till och det tyckte vi var jobbigt för fötterna!

På kvällen begav vi oss till ishallen igen för att se Färjestad slå HV71...bra match och tur att de har så bra målvakt. Vi stannade kvar en stund efter för att slippa alla bilköer och då fick barnen autografer av målvakten Jonas Gustafsson och målvaktscoachen Erik, barnen var mycket nöjda och somnade gott när vi kom hem.

Idag väntar hockeyträning i LLA, samma gäller imorgon och på söndag spelar Marcus cup i Forshaga där de ska möta 3 andra lag, spännande!

Vi laddar upp för nästa vecka då vi har återbesök i Göteborg den 4:e, blodprover, samtal med läkaren och 2 lungfunktionstester står på schemat........

torsdag 26 februari 2009

Vickan Fikar på IKEA


Äntligen får Vickan besöka IKEA som hon har längtat. Mattias och marcus åker skridskor, för ovanlighetens skull.

söndag 22 februari 2009

22 februari - BMT+ 334

Jag erkänner det blir längre mellan inläggen nu och det får ni ta som en god ursäkt, allt rullar på och vi njuter av varje dag. Vi tog prover fredagen den 13:e och allt så bra ut. Vi behöver inte komma in till dagvården och ta nya prover innan vi ska till Göteborg för 1 års besök. Det känns både skönt och konstigt. Om det inte tillkommer någon förkylning eller feber ska väl tilläggas. Victoria är just nu snuvig och hade lite ont i halsen i fredags, halsontet verkar ha släppt men näsan rinner. Vi hoppas att det stannar där!
Barnen har nu sportlov till veckan och Mattias ska vara ledig hela veckan med dem. Det blir skridskoåkning måndag och tisdag inne i Kobbs. Marcus ska klippa sig imorgon kväll, nu är han så långhårig, skulle kunna ha Pippi tofsar på sidorna. Det viktiga är att det långa bak ska vara kvar - tänk att det är modernt med hockeyfrilla igen......vi får väl se hur han ser ut när han kommer hem. Han och pappa är inte riktigt överens om denna frisyr!!! Men jag tror jag vet vem som vinner. Foto kommer imorgon!
Jag ska arbeta måndag och tisdag sedan tar jag sportlov resten av veckan. Vi ska hitta på något med barnen men vad har vi inte riktigt kommit på. Vi fråga barnen vad de ville göra och det var typ åka pulka, åka skridskor osv, de är nöjda med det lilla. Men kanske något annat sa vi, åka någonstans. - Kanske till Turkiet, säger de då i kör! Ja, det kan bli svårt att hinna med detta onsdag till fredag! Så det lutar åt bowling och Färjestad match, inget kan väl slå detta? Vi spara pengarna och hoppas på bra besked efter årskontroll och sista cellgiftsbehandlingen som sker i mars och de prover som då tas på ryggmärgsvätskan. Sedan ska en resa bokas.....om allt vill oss väl förstås.

lördag 21 februari 2009

Sportlovet är inlett


Pulka åkning i grusgropen. Det snöar och blåser. Men härligt!

söndag 15 februari 2009

Stora hockeyns dag!

Igår var det hockey för hela slanten. Marcus spelade en intern match i sitt eget lag i Löfbergs Lila Arena. Gissa om killarna var peppade innan? Några killar åkte ut på isen med skydden på och det går inte så bra, så bråttom var det att komma ut:).
Det var redan publik i arenan då Färjestad någon timma senare skulle möte Frölunda och hur det gick i den matchen vet vi alla 8-1 till Färjestad, de totalt havererade Frölunda, underbart!! (Förlå´t Marie)!
Vi föräldrar fick titta på killarnas match på ståplats, då det var utsålt i arenan. Vi hamna liksom i färjestad klacken som redan hade kommit dit. Så vi hamna i ett inferno av heja ramsor och de var underbara som levde sig in i småkillarnas match. Gissa om killarna kände sig som hjältar?
Marcus var målvakt och de var 3 målvakter under matchen så de fick bytas av och spela 12 minuter var. Marcus svarta lag vann med 6-2 och Marcus släppte in 1 mål. Han var mycket nöjd med sin insats och han blockerade flera puckar. Han stod närmast klacken och fick många heja rop. När han gjorde en snygg räddning skrek klacken - "Han är bättre än Divis!" i en egen ramsa, vilket syftar på andre målvakten i Färjestad. Detta lever Marcus på idag!
Nedan följer några små video snuttar från matchen, ursäkta kvaliten då jag använder vanliga kamera med videofrekvens och även mamma var lite nervös.....:) Håll till godo!
Marcus vaktar målet och kollar intresserat på klacken!

Snygg blockering av Marcus och heja rop från läktaren!

Killarna tackar klacken för matchen och kör ett ärevarv!

Marcus byter av och ställer sig i mål, lyssna till speakern!

I eftermiddag väntar borta match i Forshaga, medan och jag och Victoria åker till Kristinehamn för sista kursen i Rally lydnad.

lördag 14 februari 2009

Solsken och vinterlek


Vi åker pulka och grillar korv. Underbart!

fredag 13 februari 2009

Är det normalt?


En fredag kväll framför tv:n.

Marcus laddar...


Inför morgondagen

13 februari - BMT+325

Otursdag ska det vara idag.....vet ej om det har varit så mkt otur ännu och vi hoppas att allt flyter på som vanligt. Lite otur har det dock varit då Vickan fick besked om att hon inte kom in i musikklassen, hon såg nog fram emot detta. Men det kändes ok, sa hon. Sånt är livet, men hon har provat iallafall.

Veckan som gått har varit bra, Victorias hosta gav med sig och ingen mer feber blev det. Vi kom iväg till Norrköping förra veckan och vi hade så trevligt. förutom besvikelsen med Melodifestivalen, vad var det som hände egentligen?????

Jag och Victoria har varit till sjukhuset för provtagning idag, har inte fått några provsvar men vi hoppas att de ser bra ut. Ska inte till Karlstad mer innan Göteborgsbesöket som sker den 4 mars. Då är det 1 års kontroll som hägrar. Tänk vad fort det har gått, kan inte få in detta i mitt huvud.

Mattias och Marcus är på hockeyträning. Imorgon är ju den stora matchen i Löfbergs Lila Arena. Match inför storpublik innan Färjestad spelar mot Frölunda. Marcus ska vakta målet så han är extra spänd. De är 3 målvakter så de ska bytas av, det blir 20 minuter var. På söndag ska de spela match i Forshaga och även då vaktar han målet. Han är så spänd..... Tyvärr missar jag söndagsmatchen då jag och Smilla har vår sista rallylydnad och det kan ju inte vi missa. Jag ska bygga en egen rallylydnads bana till söndag som ska redovisas. Så vi måste öva här hemma:)

lördag 7 februari 2009

Laddning inför melodifestivalen


Barnen tatuerar sig och mammorna dricker vin. Scotts ligger högt på listan hos oss:)

Rally


Kusinerna spelar för fullt.

Kusinerna


Vickan och Amanda myser tillsammans.

fredag 6 februari 2009

6 februari - BMT+318

Victoria har nu gått i skolan sedan i onsdags och det verkar som att hon fixar av bacillerna själv och det känns underbart. Då finns det något immunförsvar som kämpar där inne och det fungerar. Hostan sitter fortfarande i, men denna hosta får hon vid varje förkylning så det känns igen.
Igår var vi till sjukhuset och hälsade på farmor som har opererat in en ny knäled. Tyckte att hon såg pigg ut fastän det såg ut att göra fasansfullt ont när hon skulle resa sig osv. Men hon kämpar på och känner jag henne rätt så ger hon sig inte i första taget! Bra kämpat svärmor!! Detta fixar du.

Idag åker vi till Norrköping och hälsar på Mattias syster, Susanne med familj. Vi har inte varit där sedan hösten 2007, vi skäms lite. Men under 2008 hade vi ett ganska gott skäl tycker vi själva. Men nu är vi på gång och säg inte för mycket vi kanske kommer titt som tätt hela våren och det kanske inte heller är så roligt:).

Mattias har haft semester torsdag och fredag, igår hade Marcus extra träningspass i hockeyn och då var Mattias med. Hockeyn är inställd hela helgen då det är någon cup som pågår. Idag ska jag och Mattias till banken på kaffe! Jo, man tackar!

Trevlig helg till er alla!

onsdag 4 februari 2009

Det blev audition idag!


Vickan var nöjd och glad med dagen. Det är huvudsaken. Svar får vi i slutet av nästa vecka.

tisdag 3 februari 2009

Marcus ser såååå fram emot detta!!

Se nedan klipp som kommer från Färjestads hemsida: (särskild svart text)
Hockeylördag för alla på Stora Hjärtans Dag

KARLSTAD
Fira Stora Hjärtans Dag i Löfbergs Lila Arena.
Med Hockeylördag, gratisbuffet, musik, tre hockeymatcher och efterfest till klockan 23.00.Vilken hockeykväll det blir i LLA!

FBK vill bjuda fans och publik på en riktig ”Hockeylördag” med elitmatcherna BJ och A-lag, men även visa upp bredden med de allra minsta, födda -01,
En hockeydag för alla med Stort hjärta vi lovar!

I arenan kommer det att finns trubadurer och barjockeys som höjer stämningen. I Fancorner kommer det under dagen att intervjuas och presenteras spännande och profilstarka gäster av vår Hockeyombudsman, som också kan svara på alla dina frågpr kring FBK och dagens match. 1700-1730 är det dags för vår hockeyframtid att visa upp sig med en match på helplan. Då spelar FBK/Skåres minsta, födda -01 lag en internmatch.

Detta pratar han dagligen om hemma. Tänk att få spela på fullplan i stora arenan och det kommer att vara publik, gissningsvis några tusen redan när de spelar......De "stora killarna" som han kallar de börjar sin match kl 18.30, troligen fullsatt då med över 8000 i publiken.

3 februari - BMT+315

Gårdagen var kämpig för Victoria. Gick och la sig dirket när vi kom hem från sjukhuset och somnade bums igen. Hon hade ju redan sovit 2 timmar på förmiddagen. Men var helt slut efter sjukhusbesöket. Vid 17 tog jag tempen på henne 39.7, så det blev 2 panodil och hon somnade om. Klockan 19 väckte jag henne och tempade igen då hon var som en kamin, 40.2 med panodil i kroppen??? Fick vädra henne en stund, ta av alla kläder, täcke m,m. Hon frös och jag kände mig som hemska mamman. Men några feberkramper vill vi inte veta av. Gav henne en Ipren det brukar hjälpa när hon har så hög feber. Efter en ½ timma kom hon upp och satt med oss i soffan, sedan vände det och hon var piggelin hela kvällen. Hon åt pressad potatis, en glass, pepparkakor och drack cola. Hon som inte fått i sig något på hela dagen förutom vatten. Så när jag la mig så hade jag en pigg tjej bredvid mig i sängen. Jag släckte lampan och somnade 22.30 och då spelade hon DS bredvid mig!! Men sedan sov hon gott hela natten och vaknade med 36.5 i temp. Men vi ropar inte hej än, igår kom febern på eftermiddagen, men vi hoppas att fallet inte blir så. Hon hackar lite och snorar men annars ok för tillfället.
Jag känner mig lite rastlös när man är hemma. Får kanske göra något vettigt som att städa, men hur kul är det?? Internet har ju så mycket mer att erbjuda som är roligare.
Vi tänker nu på farmor som ligger på sjukhsuet och har nu fått en ny knäled. Hon skulle väckas 06.00 imorse för att förberedas. Så troligen är hon nu på uppvaket. Vi håller tummarna för att allt har gått bra och att vi kan hälsa på henne snart (men vi kommer utan baciller, tror att det uppskattas).

måndag 2 februari 2009

Feber och sjukhus nästa

Ja, vi kom inte ifrån detta denna gången heller. Victoria vaknade med 37.5 imorse och jag hoppades nästan att det bara var något tillfälligt. Hon var trött och hängig under förmiddagen men ganska ok. Jag till och med funderade över om jag skulle arbeta eftermiddagen och hon kunde vara själv en stund. Som tur var bestämde jag mig för att vara hemma, hon sov middag och vaknade 13.00 med 39.7 i feber!!! Så det vara bara att åka till dagvården och ta prover. CRP visade 41 hb 124, lpk 4.6, neutrofila 3.3 och trombocyter 164. Vi fick åka hem med Bactrim i förebyggande, för att slippa från ev lunginflammation. Vi ska kolla av läget imorgon, mår hon samma kan vi vara hemma. Men blir hon sämre och med mer hosta är det bara att åka in och få intravenöst. Är så trött på denna åkning till sjukhus så fort det blir feber. Tänk om man bara kunde få vara hemma med sitt barn och bara kurera sig och vänta ut den vanliga febern, kommer det någonsin att hända. Det är jättebra att hon kollas så noga och det behövs med hennes bakgrund, men jag vill ha ett vanligt liv........Men jag ska inte gnälla mer det finns flera familjer ute i bloggvärlden som skulle ge allt för att åka in till sjukan för feber, jag vet!
Nu hoppas vi att hon piggnar på sig till onsdag då hennes audition är. Skulle ju vara typiskt om hon missar detta, så som hon sett fram emot det.

söndag 1 februari 2009

Rally lydnad

http://www.youtube.com/watch?v=gRn4azRACgw

Se gärna den här videon så ser ni lite vad Rally lydnad handlar om. /Maria

Feber...

....har nuVictoria lyckats med. Hon tempar runt 38 och lite över ibland. Just nu har hon Panodil i kroppen och mår ok. - Tänk att det känns så mycket bättre med lite tabletter, sa hon precis. Hmmm, hon har ju inte ätit så många i sitt liv och nu var det ett tag sedan. Vi hoppas att det stannar här och inte blir värre. Vill inte behöva åka in i natt, det var ett tag sedan man flög upp och ringde avdelningen mitt i natten och får sätta sig i bilen med ett barn med 40 grader. Vill inte..... Så håll tummar för att febern ger med sig och att allt är bra imorgon. Hon hostar inget nu, det var mest i morse och verkar inte förkyld heller. Hon har varit hemma hela dagen och strosat runt i morgonrock. Det blev ingen match för Mattias och Marcus, de åkte hem till skruttan istället efter träningen då jag skulle iväg med Smilla.
Smilla var jätteduktig idag på Rally lydnad och nu ligger hon helt utslagen i sin säng. Hon snarkar och sparkar i sömnen så hon har nog mycket att bearbeta. Hon verkar vara duktig på detta, fattar snabbt och tycker att det är roligt. Googla gärna på Rally lydnad så kan ni läsa mer om det, finns även små filmer att titta på. Jag lyckas inte med att lägga till filmer än i min blogg men det kanske kommer.
God natt och vi hoppas på INGEN mer feber!!!!

1 februari - BMT+ 313

Nu är det åter söndag, veckorna består av måndag och torsdag känns det som. Då jag är ledig fredagar så svischar helgerna förbi. Mormor har nu varit här från i onsdags och kommer att åka hem idag söndag. Victoria tar så väl hand om mormor, det finns inte en ledig stund för henne om Vickan får bestämma:)
I fredags var vi till dagvården och tog prover, allt såg bra ut. HB 119,lpk 7.3, neutrofila 4.2, trombocyter 203 och CRP 4. Inget att klaga på. Nya prover tas fredagen den 13:e. Vi kom fram till att vi ska prova laktosfri mjölk till Victoria ett tag, när hon dricker mjölk får hon akuta besök på toaletten. Hon dricker inte mkt mjölk, mest vatten till maten, så det blir inte så ofta. Hon äter fil och yoghurt och det fungerar bra. Vi testar!! Tror även att hon reagerar på äpplen, då ögonen kliar väldigt i samband med äppleätning. Vi ska testa om det fungerar med svenska äpplen och ev skalade äpplen.
Idag är det dags för Smilla att gå på rallylydnad igen. Hon tyckte att det var roligt (tror jag!). Resten av familjen ska kolla på Skåre som spelar hemma match, Marcus har träning innan så det blir kvar i stan. Jag ska ha nöjet att gå på Marcus föräldramöte inom hockey medans Mattias är på isen med killarna. Lite kloning ibland vore inte fel.
Victoria hostade och hackade lite imorse, hoppas att det inte blir värre. Nu har det gett med sig efter lite inhalering. Vickan laddar inför onsdagen då hon och Alva ska på provsjungning för att ev kunna börja i musikklass i en skola i stan. Hon verkar inte vara pirrig ännu men det kanske kommer. Vi vet ju inte ännu om hon kommer att komma in, men lite ångest känner vi föräldrar om hur det ska bli. Det är en väldig trygghet att ha henne i skolan i Väse, där alla känner till allt och har varit ett fantastiskt stöd för oss. Men hon vill prova och det kanske är så att vi måste lära oss att släppa taget och börja om på nytt. Vi kan ju inte förlita oss på tryggheten ifall om att hon blir sjuk igen. Nya positiva tankar måste tas in men det är inte så lätt..........

Tittar tillbaka....


Vickan och mormor kollar åter på alla kort och brev som hon fick under transplantationen. Helt fantastiskt när man ser mängden! Hon njuter av att läsa alla härliga hälsningar. Tack igen till alla som funnits med på vår resa och fortfarande är.