lördag 26 december 2009

Annandag jul

Nu är den värsta hysterin över och jullugnet börjar lägga sig. Tänk vad barnen kan speeda upp sig på julafton, de bara väntar och väntar och sedan dras proppen ur och lugnet kommer. Ganska skönt! Barnen var nöjda över sina julklappar och började omgående och greja med allt. Gärna testa allt på en gång:)
Vi har kommit fram till att detta var första julen på 7 år som Victoria inte har haft några cellgifter i sig.
2002 var året då hon insjuknade i leukemi och var fullproppade med cellgifter både i tablettform och intravenösadropp, samt injektioner i ryggmärgsvätskan.
2003 var det tablettunderhåll med cellgifter.
2004 tablettunderhåll med cellgifter.
2005 var första återfallet under våren och julen tillbringades på sjukhus med tabletter, intravenösa dropp, injektioner i ryggmärgsvätskan samt strålning mot huvudet.
2006 tablettunderhåll med cellgifter.
2007 andra återfallet konstatreades 4 dec, julen tillbringades på sjukhus med alla tänkbara cellgifter och infektioner.
2008 nu har strålning med huvud, samt helkroppsstrålning och benmärgstransplantation gemomförts och vid julen får hon fortfarande cellgifter i injektionsform i ryggmärgsvätskan.
2009 inga cellgifter sedan mars 2008. Här vill vi fortsätta vårt liv...........................................................................................................................
Jag hoppas att alla har haft en bra jul och vi skänker en extra tanke till alla er där ute som har fått fira jul utan ert älskade barn!

måndag 21 december 2009

Så här roligt är det att vara med och handla julmat:)



Var till stan med barnen idag för att handla den sista maten, tror att allt är hemma nu. Jättekul när man lastar en vagn full och självscannar och naturligtvis blir det avstämning morrrr, men det gick ju bra, men en del omplockning och packning blev det.
Känner mig inte helt hundra, ont i halsen och huvudet och gräns till feber, roligt när man är ledig!!
Idag är det 14 år sedan jag och Mattias förlovade oss, så jag och barnen ska fixa till lite mumsig middag tills maken kommer hem runt 18.30.
Imorgon kommer mamma, hämtar henne vid tåget efter Marcus hockeyträning, hoppas att jag mår bättre då.

fredag 18 december 2009

tisdag 15 december 2009

söndag 13 december 2009

Lucia 2009

Julen närmar sig med stormsteg, vart tar veckorna vägen och hur ska man hinna allt man har tänkt sig inför julen? Men det kanske gäller att lägga ribban på en ok nivå, men vissa saker måste eller vill man ju gärna göra inför julen bara för att det hör till och det är svårt att slita sig från det. Men i helgen har vi iallafall fixat pepparkaksbaket, barnen klarade av detta galant själva, de bakade ut stora hjärtan och en massa god kakor till glöggen. Så nu pryds fönstret med härlig doft av pyntade hjärtan.
Igår sov barnen hos farmor och farfar då jag och Mattias var på julbord med hans jobb. Jätttrevlig fest på Blue moon bar, en julshow med Pontare, Di Leva, Jennifer Brown, Sibel, Hanna Hedlund och Ola. Vilket drag det var under 1½ timma, fullt ös och mycket bra låter och jättegod julmat. Kan det bli bättre?
Idag har det varit stora luciatåget här i Väse. Tradition att barnen är med i kyrkan och går lussetåg, det var över 60 barn som deltog, varav 6 stjärngossar...men de sjöng och tog i på Staffan var en stalledräng, de är inte blyga inte. Så vackert och stämningsfullt med alla ljus och fin sång. Vi avslutade kvällen med skinksmörgås och julmust tillsammans med Ulrika och hennes barn. Tack för besöket!

Nu laddar vi för sista arbetsveckan (för mig) och barnens sista vecka i skolan innan jullovet. Barnen har ledigt i 3 veckor och jag med, förutom en planeringsdag. Ska bli skönt med lite lov och sovmorgon, helst för barnen.

Idag har vi gett extra många tankar till familjen som miste sin underbara dotter för 5 år sedan. Alldeles, alldeles för tidigt och att finna meningen med detta är svårt......vi finner ingen. Det fina med lucia är att vi lyser upp vår tillvaro och vi kommer aldrig att låta denna dag gå förbi oss utan att ge er och er ängel en extra tanke! Många kramar från oss....

torsdag 10 december 2009

Marcus och klasskompisarna läser dikter! Så duktiga:)



Stamcellstransplantation

Programmet "Efter tio" har denna vecka talat om stamcellstransplantation, se detta inslag:

http://tv4play.se/aktualitet/efter_tio?videoId=1.1308276

Känns helt obergripligt att Victoria har gått igenom detta och vi får verkligen hoppas att detta har varit hennes räddning!!

lördag 5 december 2009

Julbord i Ölmhult!


Oj vad mycket god mat.

fredag 4 december 2009