torsdag 9 september 2010

Torsdag 9 sep

I måndags var Victoria på återkontroll av ögonen, nu för att kolla synfältet. Det fanns brister på höger öga förra gången som läkaren inte riktigt visste vad de berodde på. Hon har svaga synnerver. Detta är inget typiskt efter strålning, men kan vara biverkningar av alla cellgifter, ögonläkaren skulle läsa på och kontakta onkologen.
Vi gjorde iallafall om synfältsundersökningen och sköterskan sa att det var bättre än förra gången. Så vi är nöjda med det, inget som påverkar henne nu iallafall. Vi kommer att fortsätta med regelbundna kontroller av ögonen för att finna gråstarr, grumliga linser eller annan ögonpåverkan i tid.

Just nu laddar barnen inför resan till Turkiet, de läääängtar och det känns som att vi vågar tror på denna resan nu. Har inte riktigt känt av resan för nu, kanske beror på någon inbyggd mekanism som inte vill att man ska bli besviken, vad vet jag.

När vi kommer hem väntar undersökningar igen, blodprover samt att vi har blivit kallad till läkare för att prata om hormonproverna som togs i påskas, snabba ryck inom sjukvården:). Vi får nog ställa in oss på att hon får börja medicinera - vilket hon inte jublar över.......Men det tar vi då.

Igår var Marcus till tandläkaren och tänderna var så fina. Skönt! Jag har verkligen två olika barn. Victoria hatar tandläkarbesök av många förståliga skäl och att ta bilder på tänderna är skräck och fasa för henne. Medans Marcus igår ropar "Yeeessss" när sköterskan säger att hon ska två bilder, hon titta på honom som han kom från en annan planet!!! Det kanske han gör också vår lille prins!!

Har ledig dag idag och städar, det verkligen behövs. Vi håller på att renovera ute, inne, ja överallt känns det som. vi har bytt plats på fönster och altandörr. Tanken är att altanen ska glasas in. Vilket medför arbete på fasaden, nya brädor, måla, fönster som ska vitmålas, inne i köket är panelen borta och inga foder finns......ja ni hör, det är lite kaos. Men vi tror att det kommer att bli toppen när det är klart.

3 kommentarer:

Moa sa...

Jublar han när han ska röntga hos tandläkaren? och bita i den där grejen så att det gör skitont i munnen. han är från en annan planet, jag lovar :)

Håller tummarna för fin resa och sen förstås jättebra blodprover!

Pillan sa...

Hej på dig!!

Hoppas ni får en helt underbara resa det är ni väl värda!!

Du har en Award att hämta på min blogg om du vill ha!! kramis

Amanda sa...

Hej, vad härligt med en resa. Vilken kämpe Victoria är. Amanda slutar sin underhållsbehandling nu den 22 november, skönt men ändå lite skrämmande vad händer nu. Ni har verkeligen gått igenom jättemycket, känns som man inte skulle klara det, men jag vet att när det är så så har man inget val och det är bara att klara av det. Men jag önskar verkeligen Viktoria all lycka i livet nu och att hon får vara frisk och inte behöva vara mer på sjukhus. ha det bra, kram Linda