måndag 20 april 2009

Ullared

Vi har nu gjort Ullared och Gekås i 2 dagar. Mycket shopping blev det och mycket skratt. Det tar ca 4½-5 timmar att åka dit så vi hinner att avhandla många världsliga saker i bilen:) Vi övernattade i en stuga och började handla tidigt imorse igen. Det var lugnt med folk så vi hade gott om plats i butiken. Gissa om barnen var eld och lågor när jag kom hem. Det var värsta julafton för dem. De provade kläder och kollade på lite leksaker. De var så nöjda så.
Idag har Victoria varit till tandläkaren med farmor och farfar. Vilken tur att de kan hjälpa oss när det kör ihop sig. Mamma shoppar och pappa jobbar! Det hade gått bra, tänderna var fina och inga hål. Hon går fortfarande hos specialisttandläkaren efter benmärgstransplantationen. Allt var frid och fröjd tills tandläkaren sa att hon måste dra ut 2 tänder. Kan tänka mig Victorias reaktion..... Orolig som hon blir fort som bara den och hon trodde att de skulle dras på stunden och utan mamma, det skulle aldrig gå. Men det ska planeras in till lite längre fram. Oj, oj,oj, det blir grejer det. Hon är inte världens mest lättövertalade person när det handlar om sådana här saker. Hon har liksom fått nog av allt med sjukvård och en massa måsten, kan så väl förstå henne. Det är båda hörntänderna i ööverkäken, mjölktänder som måste ut då de andra tänderna inte får plats och kommer snett. Hon var lugn nu ikväll och pratade sansat kring detta, så vi får ta en sak i taget och planera detta minitiöst, så kanske det går vägen. Ska ringa tandläkaren imorgon och se hur vi kan lägga upp det hela.
Nu får det bli natten, dags att arbeta imorgon igen. Blir en heldag med jobba och personalmöte!

6 kommentarer:

Isa sa...

Hej! Vad ni ser vårfräscha ut! William har dragit ut sju mjölktänder men det gick riktigt bra, de har ju inte så långa rötter som tur är..! Fast jag förstår om Victoria tycker att det är nog med det som varit.. Hoppas det går bra!
Varm kram Isa

mammanonna sa...

Ullared! Varför är det så långt bort? Är bara liiiite avundsjuk.
Och så jag känner igen det därmed att hon är less på sjukhus och hela vårdapparaten. Men det brukar bli bra till slut, det är ju ungar som vet vad som är viktigt/nödvändigt här i livet. Men dra ut tänder låter väldigt otäckt...usch!
Sen undrar jag hur du har fått till din fina besöksstatistik? Jag lyckas inte. Tips?!

Marie sa...

Efter hur många glas vin tog ni det kortet? Vill inte veta....
Hälsa Vickan att jag dragit mina hörntänder också där uppe och det gick jättebra. När tandläkaren sa att det var klart trodde jag honom inte! Berätta det inte för någon men jag är tokrädd för att gå till tandläkaren. Har dock börjat att ändra åsikt för jag har hittat en riktigt "pärla" till tandläkare. Det kommer att gå jättebra, hon är en tuffing, hälsa henne det från mig!
Ringer dig i veckan och får reda på alla fynd du gjort!

Kram

käringa Lindell sa...

Ja.....somliga är ju inte fattiga studenter......men min ullaredtid kommer väl, suck!!!!

A&T sa...

Kan förstå att hon är trött på allt vad "vita rockar" heter.
Min dotter fick en dubbel tandrad och drog ut först mjölktänderna och sedan de permanenta. Hon säger att det var rätt ok. Mjölktänderna helt ok. Det bästa med ett sånt läkar /tandläkarbesök är ju ändå att det kanske är jobbigt i stunden, men sen är det över.

Klart hon är nervös ändå, men är säker på att det kommer gå kanon!
/Anna
Har föresten för ett tag sedan lagt en länk till din sida på min blogg. Hoppas det är ok!

Evelina sa...

Hej.va inne och läste på er blogg om när vitoria transplanterades.Mycket läsning men blev lite lugnare ändå.
Ni har verkligen gått igenom en hel del,men blev ju bra ändå.Skillnaden är att Evelina ska få navelsträngs blod och det tar 6-8 veckor innan anslag. Så det är en lång tid med infektions risk mm.Men kan kanske gå fortare i vissa fall,vi hoppas på det. Önskar er lycka till och tack för att ni delar med er ska läsa lite mer sen.Kram Cilla