måndag 15 juni 2009

Sommarlov

är det nu här hos familjen Mangelin. Inget fritids för Marcus förrän vecka 33, härlig ledighet tycker han. Har uppdaterat dåligt ett tag, men det har verkligen gått i ett. Marcus fyllde ju 8 år i onsdags och det var kalas. Men först ville han träna fotboll, så gästerna fick glatt vänta till 18.30! Så mormor och farmor och farfar var här på tårtkalas, Marcus fick sin favvo tårta. Prinsesstårta, det är nog det bästa han vet. Han önskade sig pengar i presenter och det fick han, tror att mor och farföräldrarna tycker att det är bra också, lättare än att köpa presenter. Nu sparar han till att köpa en hockey målvaktshjälm. Han fick även en egen hemnyckel, då är man en stor kille!!! + ett kort där det stod att vi åker och köper nya skridskor, då var lyckan total.
I fredags var det examen och avslutning i kyrkan. Lika fint som vanligt. Häftigt när alla barn är samlade längst fram och sjunger tillsammans. Då är det svårt att hålla tårarna tillbaka. Vi åkte sedan till stan och köpte Marcus skridskor, han gick med dem på inne hela kvällen och på lördagsmorgon vaknade vi av ett konstigt ljud på övervåningen, jo då Marcus Mangelin höll på att snöra skridskor. Inte riktigt säsong än, men han går nog in dem ordentligt. 2-4 augusti ska han på hockeyläger, han längtar redan.
I lördags morse körde jag Victoria till sjön Skagern där hon nu är på scoutläger. Hon ska vara borta i 4 dagar och det känns som en evighet. 3 nätter i militärtält, ja jag är inte avundsjuk. Hittills har de haft tur med vädret iallafall, inget regn. Men hon är väldigt beroende av sömn så jag är imponerad om hon är kvar alla dagar. Helt fantastiskt att hon kan vara med och göra detta i år. Det hade vi aldrig trott förra året!
Idag måndag ska jag och Marcus åka till stan för att köpa målvaktshjälmen, han sitter som ett ljus här och bara väntar. Vad är klockan, mamma? När ska vi åka? Kan tänka mig att det kommer bilder i em om det finns någon hjälm som passar.

Inga kommentarer: