söndag 29 november 2009

1:a advent

Då var vi här igen, redan första advent. Vart denna hösten tog vägen är det ingen som vet. Victoria har stor julfrossan här hemma, hon har säkert tillverkat 20-30 julklappar redan som är inslagna och väntar på att få öppnas av hela släkten.
-Det ska bli så kul att se vad glada alla kommer att bli, säger hon. Härlig inställning tycker jag av en 10-årig tjej. Hon glädjs verkligen åt det lilla och hon gillar att göra andra människor lyckliga.
För någon vecka sedan var vi sista gången till Victorias tandsköterska på specialist tanvården, hon slussa nu ut till vanlig tandvård. Victoria hade gjort en tavla till henne, med 3 gipshjärtan på som var guldmålade. Till detta lämnade hon ett brev i form av sin läxa där hon skulle beskriva en person som betyder mycket för henne. Det var mycket känslor i brevet och tandsköterskan kunde inte hålla tårarna borta. Stunder som visar på att rätt person är på rätt ställe!!
I helgen har vi adventsstädat och rensat barnens rum. Det blev bara två sopsäckar som går till bättre behövande. Tänk vad saker och skräp man samlar på sig. Jag skriver man för det är inte bara barnen, jag har också rensat en hel del under hösten. Det är så lätt att bara lägga in i ett skåp osv. Ljusstakar och stjärnor kom upp igår kväll så julen börjar att sprida sig lite. I em blir första julbordet med barncancerföreningen i Värmland. Det är blandade känslor att gå dit. Barnen tycker mycket om att vara där och träffa andra barn som de träffat genom åren på sjukhuset, men jag kan tycka att det blir lite jobbigt. Man dras tillbaka i tiden och ser barn som inte mår bra. Men naturligtvis ser man även barn som mår bra och det är fantastiskt!!
Mattias är på hockeyledarutbildning i Avesta hela helgen så jag och barnen går till julbordet med svårföräldrarna. Men innan julbordet ska vi hinna med lite hockeyträning. Tur att julfesten är på andra sidan vägen om hockeyhallen!

1 kommentar:

Anonym sa...

"svårföräldrarna" Är det en freudiansk felskrivning eller :)

/L-Å