tisdag 28 april 2009

Tiden går, tiden går och jag hinner inte med att blogga, det är ju fruktansvärt!! Har idag gjort en sådan där härlig dag från 8.30 till 21.30, då känner man att man lever i allafall. Dagen har varit full med uppdrag. Var till en läkare och fick ett födelsemärk bedömt,jag trodde att han skulle ta bort det, efter som företagshälsovården var inne på det. Men han kollad med mikroskop och mätte och hade sig och ansåg att det inte var någon fara. Det såg helt normalt ut så jag får väl släppa oron och tro på hans värdering.
Hann även med att klippa mig mitt på dag och har nu väldigt rakt hår, då hon plattångade till det hela. Inte riktigt jag, men roligt att prova något nytt. Min tid på morgonen räcker inte till att föna och platta, jag prioriterar nog några extra minuter sömn....
Barnen spelar fotboll båda två. Victoria var med på första träningen idag och tyckte att det var roligt. Hon har ju inte varit med på länge länge nu och ligger ju mycket efter de andra tjejerna. Men det är ju roligt om hon kan vara med och röra på sig och att bara få vara en i gänget, hon nöjer sig med detta. Matcher och annat håller vi oss utanför så länge.
Marcus spelar på onsdagar så imorgon är det dags igen!
Nu hoppas vi på att det blir fint väder i helgen och troligen premiärcamping! Barnen längtar så och det gör allt vi vuxna också. Det är så mysigt att bara vara. Vi måste ju testa att sätta upp vårt nya förtält också, alltid lika spännande att se om man lyckas. Vi kanske kan gömma oss längst bort på någon camping och smyga upp tältet när ingen ser:)

måndag 20 april 2009

Ullared

Vi har nu gjort Ullared och Gekås i 2 dagar. Mycket shopping blev det och mycket skratt. Det tar ca 4½-5 timmar att åka dit så vi hinner att avhandla många världsliga saker i bilen:) Vi övernattade i en stuga och började handla tidigt imorse igen. Det var lugnt med folk så vi hade gott om plats i butiken. Gissa om barnen var eld och lågor när jag kom hem. Det var värsta julafton för dem. De provade kläder och kollade på lite leksaker. De var så nöjda så.
Idag har Victoria varit till tandläkaren med farmor och farfar. Vilken tur att de kan hjälpa oss när det kör ihop sig. Mamma shoppar och pappa jobbar! Det hade gått bra, tänderna var fina och inga hål. Hon går fortfarande hos specialisttandläkaren efter benmärgstransplantationen. Allt var frid och fröjd tills tandläkaren sa att hon måste dra ut 2 tänder. Kan tänka mig Victorias reaktion..... Orolig som hon blir fort som bara den och hon trodde att de skulle dras på stunden och utan mamma, det skulle aldrig gå. Men det ska planeras in till lite längre fram. Oj, oj,oj, det blir grejer det. Hon är inte världens mest lättövertalade person när det handlar om sådana här saker. Hon har liksom fått nog av allt med sjukvård och en massa måsten, kan så väl förstå henne. Det är båda hörntänderna i ööverkäken, mjölktänder som måste ut då de andra tänderna inte får plats och kommer snett. Hon var lugn nu ikväll och pratade sansat kring detta, så vi får ta en sak i taget och planera detta minitiöst, så kanske det går vägen. Ska ringa tandläkaren imorgon och se hur vi kan lägga upp det hela.
Nu får det bli natten, dags att arbeta imorgon igen. Blir en heldag med jobba och personalmöte!

Vi har roligt iallafall.


Shoppat hela dagen och vi fortsätter imorgon.

fredag 17 april 2009

Det här är livet!


Marcus ord när vi gosar på altan. Snart ska vi hämta Vickan och mormor vid tåget.

torsdag 16 april 2009

Underbart telefonen är lagad!


Nu kommer det snart mer härliga vårbilder.

måndag 13 april 2009

Glad Påsk i efterskott!

Glömde ju att skicka en hälsning i rättan tid, men det kan väl aldrig bli försent? Hoppas att ni alla få njuta av solen i helgen, helt underbart. Barnen och vi har varit ute från morgon till kväll och bara njutit. På påskafton röjde Marcus och Victoria ur lekstugan och sopade och fejade, fint blev det och mattorna lades in. Så nu är det bara att starta leken!
Långfredagen ägnade Mattias åt bilen och rengöring av sommardäck och vinterdäck, samt totalsanering av bilen både inne och ute. Så nu glänser den mer SM guldet till Färjestad och det vill inte säga lite.
Påskdagen ägnade vi åt husvagnen så nu glänser den och är dammfri inne, ett litet tag iallafall. Nu blir det snart camping, gissa om barnen längtar??
Annars har vi varit hemma och njutit av ledigheten, på påskaftonskväll var vi hem till familjen Eskel och njöt i kvällssolen och spelade Canasta, jag och Mikael vann som vanligt..det är ju liksom inget motstånd från de där andra:)
Idag Annandagpåsk har jag och Mattias skjutsat Vickan till mormor i Trollhättan, så det blev en liten nätt tur och retur? Barnen har påsklov till veckan och Victoria ville vara hos mormor och det tror jag att mormor också uppskattar! Marcus var hos familjen Eskel medan vi åkte långturen och sedan lämnade vi av Marcus hos farmor och farfar, han ska nämligen var där under påsklovet. Så nu är båda barnen utplacerade och vi får jobba, orättvist!!
Nu ska jag utmana Victoria och mormor att skriva kommentarer på bloggen, får se hur tekniska de är, spännade!!

torsdag 9 april 2009

Skärtorsdagen 2009

SM GULD TILL FÄRJESTAD!!!

Gissa om det var livat här hemma igår kväll när Färjestad tog SM guld. Det skreks, hejades och hurrades i soffan. Marcus och Mattias är nu i stan för att heja fram spelarna på torget, kan tänka mig att de inte är själva!! Jag hade gärna varit med men min rygg vill inte det. Något hände med den igår på jobbet och nu är den tvärilsk...så det är bara att ta det lugnt. Victoria åkte med farmor hem för att vara tillsammans med kusinerna som är här på besök från Norrköping.
Igår var vi till dagvården och tog prover, det var faktiskt 1 månad sedan sist. Inte så att vi har saknat det. Proverna visade hb 111, LPK 7.7, neutrofila 4.1 och trombocyter 209 - helt ok alltså. Det enda som inte var ok var kreatininet som var 73, referens intervallet är 29-56, så det var helt klart förhöjt. Men vad det beror på kan vara mkt - ett felvärde? för lite dryck? eller att njurarna är påverkade? Vi tar ett nytt krea till veckan för att kolla av läget då.
Annars var planerna att göra njurisotop i slutet av maj och samtidigt ultraljud av hjärtat. Därefter kan porten opereras ut. Synkoll för gråstar på specialklinik under närmsta tiden. Så livet rullar på....
Idag har Marcus varit hos sin astmaläkare och gjort om lungfunktionstestet, då det förra gången inte såg så bra ut. Det var ungefär likvärdigt idag så vi avvaktar ett halvår och kollar läget då. Alltid är det något.
GLAD PÅSK till er alla!
PS: Det är lite dåligt med foton nu då min mobil är på lagning, det är ju så smidigt att skicka bilderna direkt från mobilen, hoppas att den snart är klar...

torsdag 2 april 2009

Sabinas kamp

Jag har ett tag följt Sabinas blogg och hennes kamp mot cancern. Sabina har nu lämnat sin familj i stor sorg och en fruktansvärd saknad. Hennes kropp orkade inte längre och den sista behandlingen som de så hoppades på hann aldrig bli klar. Denna hemska sjukdom som bara tar och tar...läs gärna hennes blogg och även inlägget här nedan:
Fick följande kommentar häromdagen:
-Du har följt Sabinas kamp och skrivit en kommentar i hennes blogg. Därför tänkte jag tala om att jag startat en insamling på Cancerfonden. Den heter "För döda mammors barn. Till minne av Sabina Najjar."För ett halvår sedan samlade vi i bloggvärlden in över 100.000 kr till Barncancerfonden till insamlingen jag startade under namnet "Den jävla idioten".Du kan skänka 50 kr direkt genom att sända ett SMS med texten Besegra 9 till telefon 72900.
Jag hoppas att du vill sända några SMS och skänka pengar till Cancerfonden. Kopierar gärna texten och sprid den vidare. Tack för att du bidrar. Sänd en extra tanke till Sabinas små barn! http://mittlivsabina74.blogspot.com/Peter PC Carlsson