lördag 3 oktober 2009

Höst

Nu har verkligen hösten kommit och det gick fort. Förra lördagen var vi vid hisvagnen vi hade 18 grader, fikade på stranden och det var verkligen härligt. Idag hämtade vi hem husvagen, det blåste, regnade och var 5 grader ute...brrrr. Vilken himla tur att vi tog ner förtältet i söndags då allt var torrt. Det är inte lätt att torka ett förtält!!
Vi började lördagen med att baka scones, det var tomt i frysen på bröd och knäckebröd kändes inte så roligt på en lördagsfrukost. Så vi slängde ihop och scones  och det blev så gott. Vi fick ett recept av en sköterska på avd 321 i Göteborg som verkligen blir något extra. Hon brukade baka scones och bjuda barn och föräldrar på helgerna och det var verkligen uppskattat. Det var inte så ofta man orkade ta tag i detta själva. Men att barnen känner att det luktar hembakt bröd, bara det gör att aptiten ökar, på ett annars aptitlöst barn som får cellgifter.

Igår var barnen på disco, det är väl bara att vänja sig att de blir ute längre. Marcus disco var slut 20.15, helt ok. Men Vickans startade 20.30 och var slut 23.00.....herregud då sover ju jag. Vi hade ganska trötta barn idag kan jag lova. Många sura miner och osämja syskonen emellan, konstigt?? Det blev sängen tidigt ikväll och nu sover de gott.

Annars har kväll gått till att möblera om. Vi fick en idé imorse och den förverkligade vi samma dag. Vi är inte så tröga i starten precis. Alltid roligt med nya konstellationer och möblerna får nya funktioner. Vi har nog typ sovit i alla rum i huset, utom i köket då förstås, annars har vi gått runt. Nu sover vi där vi först sov när vi köpte huset för 12 år sedan. Men det känns bra, nu ska bara det sista fixas till så blir vi nöjda.

Imorgon ska Victoria på scoutupptagning, de får nya märken och avger löften som scout. Ska bli så roligt, tycker hon.

2 kommentarer:

Emma sa...

Åh, kan man kanske få receptet?

Emma

Maria sa...

Ska ordna det en dag, jag lovar! Kram Maria