måndag 28 september 2009

Läkarsamtal idag.....

......gissa om pulsen gick upp när mobilen ringer och man ser att det är dolt samtal. Ska jag svara eller inte? Vad vill de? Provsvaret från LP:n i torsdags visade 2 celler, det är ok att ha upp till 4 celler utan att det är något nämnvärt. Men man tittar alltid på de celler som visar sig för att se att de inte är hennes onda leukemiceller. Hör vi inget så är ju allt ok tänkte jag. Men när mobilen ringde och det var dolt nummer så hinner några tankar fara förbi. -Vad vill de? -Tog vi ut glädjen i förskott? -Hur ska jag förklara detta för Vickan?
Jag svarar och det är mycket riktigt läkaren som ringde. Men hon ville bara tala om att de cellerna som fanns var ok, alltså inte hennes leukemiceller. - Tänkte att du ville veta det, sa ho. Visst det är underbart att få veta, men ack så nervös jag hann att bli. Men nu vet vi, det finns inga leukemiceller i CNS nu och det känns underbart. Tänk att det har gått 1½ år sedan transplantationen och allt ser bra ut. Kommer detta att hålla? Nu börjar frågorna hopas, hur vanligt är det att återfall i CNS kommer nu? Men som sagt procent spelar egentligen ingen roll, är man på fel sida så är man. Det finns inga garantier.

Vi har ikväll tagit bort kompressen från operationsärret. Vickan var nervös, men allt gick bra och inget satt fast i stygnen. De har sytt snyggt i de gamla ärret, men visst är det missprydande och hon tyckte att det var stort. Förstår henne att det inte är så roligt att ha ett ärr precis vid nyckelbenet. Det syns i nästan alla tröjor hon har på sig och frågorna blir många. Men vi får söka ärrersättning om ett år och pengarna får hon välja om hon ska använda till ev "skönhetsoperation" när hon blir äldre. Hon har fått pengar innan för alla andra ärr. De finns sparade på hennes konto för framtida beslut. Men vad gör ett ärr???? Det finns sååå mycket värre vägar att gå.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Va du skräms!!!!!!!!!!!!!!!!!
Men gud va skönt!!!!!!!!!!!!!

Och som sagt ärren går att "ta bort". Har väl sett på TV4 fakta:)

//Susanne

LaufeLille sa...

Ja usch för läkarsamtal! Samtidigt skönt att de ringer även när "det inte är något", men undrar om man någonsin vänjer sig..
Fantastiskt att allt ser så bra ut! Förstår dock att tjejen tycker att ärren är tråkiga och jobbiga att känna sig tvungen att förklara. Bra att det finns möjligheter att "fixa" dem så småningom.
Ta hand om er!
/Anna

Lisa sa...

Härligt!!! Vad underbart att läkaren tänkte på att ni säkert vill veta att allt är OK! Jag förstår att Vickan tycker att det är lite tråkigt med ärren, men som du säger finns det bot mot det om hon vill ta bort dem när hon blir äldre...

Pillan sa...

Så underbart att höra!!!! Tråkigt med ärren, men de kanske går att fixa till dem senare. Vill önska er en jätte fin helg kram Pillan