måndag 4 maj 2009

Helgen har varit underbar med camping och solsken. Barnen njöt av att vara ute i campingsvängen igen, ett ro infinner sig och man mår bara bra. Vi åkte in långt hemifrån men det är inte egentligen avståndet som avgör det hela. Att bara komma hemifrån alla måsten det är skönt. Egentligen har vi 1000 saker att göra hemma på huset men vi insåg att det måste tas tid för detta också. Helgerna framöver består av läger för Victoria, ett med kören och ett med scouterna och då kan vi vara hemma och snickra och måla. Vi hoppas på fint väder så att vi kan göra en stor rus med det mesta.
Idag var barnen extra lediga från skolan och Victoria hade provtagning på sjukhuset. Bilen var inlämnad för kamremsbyte så vi tog bussen. Lite extra spännande för barnen. Vi brukar nämligen inte åka buss till stan. För det första kostade det 70 kr enkel för oss att åka till stan och det tog nästan 1 timma skumpa runt med bussen in på kostigar som finns mellan Väse och Karlstad. Nej tack!!, det klarar jag mig utan i vardagen. Däremot tog vi rälsbussen hem och det går fin fint, 18 minuter och vi landade i city of Väse.
Besöket på sjukhuset gick bra. Läkaren var nöjd med provsvaren hb 120, LPK 9.1, neutrofila 4.7 och trombocyter 229. Diffen visade inte på några konstigheter. Om alla andra är nöjda är vi nöjda. Victoria fick utskrivet allergitabletter mot pollen. Har använt receptfria ett tag och det verkar hjälpa så vi fortsätter ett tag till.
Fick även vaccinationsprogrammet som jag ska lämna vidare till skolsköterskan. Nu måste alla vaccinationer från bebistiden tas om. Ska ges i 3 doser, dos 1 och 2 ska ges med 6-8 veckors intervall och därefter dos 3 6-12 månader efter dos 2. Hon ska även få en dos pneumokockvaccin mot en särskild lunginflammation. Vidare ska hon vaccineras mot mässling och vattkoppor 2 år efter transplantationen, så det dröjer 1 år till.

3 kommentarer:

www.seagullonline.se sa...

Skönt att höra att ni haft en härlig campinghelg Gumman! Ja visst måste var sak få sin tid. Huset står kvar och det som ska göras blir gjort när det blir gjort. Man måste ta sig tid att njuta också.
Skönt att höra att Vickans värden fortsätter att vara bra! Helt underbart! Att ta om alla vaccinationer är så klart inte kul men Vickan är väl så van så hon tycker det är en "baggis".
Ta hand om er hela familjen!

Ps: Hur gick det med tältet?

Moa sa...

Skönt att allt såg bra ut på sjukan :) Håller med tidigare, att ta om alla vaccinationer är ingen hit direkt men vickan har ju klarat av en hel del när det gäller nålar... kram!

LaufeLille sa...

Härligt att höra. Bekymren man sak ha är hur man ska hinna göra allt man vill, inte något annat.
Ta hand om er!
Anna (i Ölme)