fredag 22 maj 2009

Regn - är det verkligen nödvändigt?

När man har en långledig helg kan det väl få vara sol? Det borde vara ett krav, tycker jag. Det behöver iallafall inte regna.
I tisdags var jag och Victoria hela dagen på sjukhuset och allt flöt på bra, men det tar tid. Vi var inne till 9.30 och då emblades hon på 3 ställe för att senare kunna sätta en nål. Vi besökte lekterapin och det tycker Vickan är sådär.....nej ärligt talat hon ÄLSKAR lekterapin, vad hade hon gjort med all sin tid på sjukhuset om inte lekterapin hade funnits? Det är helt fantastikst, en andningshål för barnen där sjukdomen kan glömmas bort om bara så en liten stund. Denna dag gjorde Victoria en jättesöt tavla, ska fota den senare så att ni får se + en liten kruka.
Innan 11.00 gick vi tillbaka till dagvården för att sätta nålen och det gick bra. Sköterskan är så duktig och lugn, men Vickan hinner alltid att hetsa upp sig och bli ledsen. Mest ont gör det nog att ta bort alla plåster och klister från emblan. Men när väl nålen satt så var det lugnt igen. Vi gick sedan till nuklaer avdelningen där de sprutar in radioaktivt ämne i den nysatta nålen på handen. Vi fick med oss ett tidtagarur för nu ska första provet tas exakt 3 timmar efter att ämnet sprutades in, därefter efter 40 minuter och sista provet 20 minuter senare. Så sista provet togs 15.09.
Däremellan hann vi äta lunch, besöka lekterapin igen och ta en glass ute i solskenet. Vi fick även tid att hinna med ett hjärtultraljud, egentligen hade vi tid för detta nästa vecka, men nu klämde de in det när vi ändå var inne. Skönt, vi har tusen tider att hinna med i allafall.
Har inte fått några svar på varken njur eller hjärt undersökningen, men hoppas att allt ser bra ut!!
Victoria hade mycket klåda i ansiktet i måndags och tisdags, även på halsen, ryggen och nere på fötterna. Troligen soleksem efter söndagens solig väder. Allt lugnade sig när hon tog extra doser av allergimedicinen som hon äter mot pollen. Läkaren trodde också på soleksem och det tar tid innan huden vänjer sig när första solen kommer, samt att hon är extra känslig efter transplantationen. Det känns som att det är mycket som kommer på henne nu med allergier och överkänslighet. En intressant vinkling från läkaren var att det finns inget mer effektivt bot mot allergier än vad cellgifter ger. Victoria har ju faktiskt fått i sig cellgifter sedan 2002, alltså 7 år. Sedan transplantationen har hon inte fått cellgifter mer än i ryggmärgsvätskan och CNS, alltså inte i tablettform eller via dropp. Så risken finns att cellgifterna under alla år har hållt allergier tillbaka och nu när inte kroppen får detta mer så kommer hennes egentliga mående fram, om ni förstår resonemanget. Vi får se vad framtiden för med sig.....

2 kommentarer:

Marie sa...

Håller med angående regnet! Sitter i Lysekil och har lyssnat på regnet på husvagnstaket hela natten (ganska mysigt i och för sig). För de med pollenallergi är väl lite regn bra kanske men för oss andra kan det ju kvitta!

Skönt att höra att er dag på sjukhuset flöt på bra trots alla eländiga prov hela tiden. Håller alla tummar vi har för att allt är precis som det ska!

Längtar efter att få krama er på riktigt snart!

Hälsa allihopa!!!

Amanda sa...

Jag såg dig på vår blogg, så jag var tvungen att titta in på er. Vilket jobb ni har gjort. Hur orkar ni med allt och alla återfall. Det är vi jätterädda för.
Min Amanda är 11år och hon har behandlats nu ca 1år och det har gått fort trots allt. Men vad starka ni måste vara som har gått igenom detta. Och er Viktoria så söt, det är inte rättvist det "räcker" väl med en gång.
Jag ska följa er blogg, ha det bra kram Linda