torsdag 7 maj 2009

Vaccination

Igår fick Victoria första dosen av vaccinationen mot difteri, stelkramp, kikhosta, polio samt Hib. Alltså samma vaccinationer som alla bebisar får. Efter transplantationen tror man att allt är utslaget och nytt behöver ges för att uppnå fullgott skydd mot alla dessa sjukdomar. Dos 2 kommer hon att få den 17 juni och dos 3 nästa vår. Tack Malin, vår skolsköterska för ditt engagemang för att få ihop allt, tack även till dig Lisbeth, ni är fantastiska! Det är mycket värt för Victoria att kunna få vaccinationerna på skolan och slippa sjukhuset för en gång skull. Många tror att en spruta det är väl inget för Victoria som har varit med om så mycket. Men jag kan tala om att det var en orolig och ledsen tjej som fick sprutan, men det gick över snabbt och sedan var det ok. Hon är verkligen inte van med allt. Hon tycker nog att det är lättare att sövas än vad det är att gå till tandläkaren eller få en spruta. Vi vuxna tycker ju att hon har gått igenom så mycket värre saker som transplantationen eller strålning osv. Vi kan ju se effekten av detta och vad farligt det kan vara, men hon tänker på stunden just då och hur det kommer att kännas. Hon hade ju inget ont av att få Marcus benmärg in i sitt blod, det var ju som en vanlig blodtransfusion, hon vet ju inte alla biverkningar och effekter som detta kan ge.
Vi har fått ny tid för njurisotopen som nu blir tisdagen den 19 maj och den 26:e blir det hjärtultraljud. Däremellan har vi 2 tandläkartider för att bearbeta den kommande tanddragningen. Det är något hela tiden nu och det gäller att få ihop arbete och sjukvård, inte alltid så lätt.
Nu är det dags för Smillas och min kvällspromis. Mattias är på hockeyutbildning, utan is?? Verkar normalt...Marcus spelar på datorn och Vickan kollar TV. Så ser vår torsdagskväll ut. Senare blir det hockey på TV:n, Gurra står ju i mål så Marcus måste kolla lite räddningar, viktigt!!

Inga kommentarer: