söndag 1 februari 2009

1 februari - BMT+ 313

Nu är det åter söndag, veckorna består av måndag och torsdag känns det som. Då jag är ledig fredagar så svischar helgerna förbi. Mormor har nu varit här från i onsdags och kommer att åka hem idag söndag. Victoria tar så väl hand om mormor, det finns inte en ledig stund för henne om Vickan får bestämma:)
I fredags var vi till dagvården och tog prover, allt såg bra ut. HB 119,lpk 7.3, neutrofila 4.2, trombocyter 203 och CRP 4. Inget att klaga på. Nya prover tas fredagen den 13:e. Vi kom fram till att vi ska prova laktosfri mjölk till Victoria ett tag, när hon dricker mjölk får hon akuta besök på toaletten. Hon dricker inte mkt mjölk, mest vatten till maten, så det blir inte så ofta. Hon äter fil och yoghurt och det fungerar bra. Vi testar!! Tror även att hon reagerar på äpplen, då ögonen kliar väldigt i samband med äppleätning. Vi ska testa om det fungerar med svenska äpplen och ev skalade äpplen.
Idag är det dags för Smilla att gå på rallylydnad igen. Hon tyckte att det var roligt (tror jag!). Resten av familjen ska kolla på Skåre som spelar hemma match, Marcus har träning innan så det blir kvar i stan. Jag ska ha nöjet att gå på Marcus föräldramöte inom hockey medans Mattias är på isen med killarna. Lite kloning ibland vore inte fel.
Victoria hostade och hackade lite imorse, hoppas att det inte blir värre. Nu har det gett med sig efter lite inhalering. Vickan laddar inför onsdagen då hon och Alva ska på provsjungning för att ev kunna börja i musikklass i en skola i stan. Hon verkar inte vara pirrig ännu men det kanske kommer. Vi vet ju inte ännu om hon kommer att komma in, men lite ångest känner vi föräldrar om hur det ska bli. Det är en väldig trygghet att ha henne i skolan i Väse, där alla känner till allt och har varit ett fantastiskt stöd för oss. Men hon vill prova och det kanske är så att vi måste lära oss att släppa taget och börja om på nytt. Vi kan ju inte förlita oss på tryggheten ifall om att hon blir sjuk igen. Nya positiva tankar måste tas in men det är inte så lätt..........

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har sagt det förut och jag säger det igen; ni är fantastiska. Att ens komma på tanken att lämna tryggheten som Väse skola har för att ev byta till en annan, skulle ge mig nippran med eller utan sjukdomsbild. Självklart ska ni ge henne möjligheten att prova om det är det hon vill. Barn har en förmåga att se saker och ting ur ett mycket mer "klart" perspektiv än vad vi vuxna tenderar att göra. Vi håller tummarna för henne på alla sätt och vis!

Skönt att värdena är bra. Varje dag som går i rätt riktning känns som en seger!

...och du - det är aldrig lätt att "släppa taget"!

Kramar i massor från familjen influensa!

Unknown sa...

Hej och tack för inlägget!!Vet precis hur det känns det där med att aldrig våga slappna av och ta in nya positiva tankar. Me vad gör man? det är bara att göra sitt bästa. Ha det bra och kör hårt!!
Tim Ahlgrens föräldrar.