söndag 2 november 2008

2 nov - BMT+222

Nu har höstlovet gått till ända och det är åter dags för skola imorgon. Det var svårt att få barnen i säng, de var inte riktigt trötta. Marcus var riktigt uppåt väggarna och pratade bara om målvaktsträningen idag på hockeyn, han tyckte att det var riktigt roligt och han vill mer och mer och igen och igen.... Alla killar som vill prova ska få prova först och sedan börjar de om från början igen och ser hur många som fortsätter att visa intresse för det. Men det var onekligen svårt och tufft att ta sig fram med alla skydd. Svårast var att komma upp när man åkt omkull. De blir ju inte jättesmidiga med alla skydd och benskydden går ju upp på halva låren. Men lyckan var total och det är ju huvudsaken.
Victoria är lite snuvig och hostig, hoppas att det inte blir mer av det hela. Hon klagade även på huvudvärk under dagen och det är aldrig roligt att höra. Kan inte hjälpa att man reagerar med en gång, tankarna drar i väg till de värsta så snabbt. Man tittar på henne och ser hur hon reagerar i alla situationer, ser hon inte lite blek ut osv. Det är inte så att jag längtar till nästa sövning som kommer att bli den 11 november. Hon får då Depocyte i ryggmärgsvätskan samt att de gör en LP (lumbal punktion), de tar ut ryggmrägsvätska som sedan analyseras för att se om det finns några leukemiceller. I och med att hennes sjukdom har kommit tillbaka i just ryggmärgsvätskan så är dessa prover mkt mer oroliga än vad ett vanligt blodprov är. Nu har det ju gått 2 månader sedan hon tog prov förra gången och sedan hon fick cellgift i ryggen. Innan har det bara varit 1 månad mellan och cellgift verkar i upp till en månad. Nu har det alltså gått en extra månad när inget cellgift har fått verka, vad har hänt då?????? Vi lägger oron bakom om oss och andas i ännu 1 vecka innan vi kommer dit. Så ser vårt liv ut.
Jag vill även passa på att tacka Lisa för att jag nu inte ser ut som en gråhårig tant utan som tjejerna i reklamen med nytonat hår som glänser och håret faller så snyggt på axlarna (om jag nu inte hade varit korthårig) . Tack vännen!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så klart att du känner en oro. Tyvärr har du ju varit med om negativa besked förut, alldeles för många gånger. Vi måste dock tänka positivt allihop och vara stärkta av att Marcus benmärg verkar vara super för Vickan. Det kommer att gå bra - något annat finns inte! Bara positiva tankar från oss alla till er!

Jasså, ny hårfärg? Ja, jag ville ju inget säga när du var här i måndags men du var allt lite grå i hela hôvet! Själv har jag ju en väldigt naturlig blond hårfärg som inte behöver "förstärkas" mer än var 8:e vecka för ca 1000 kr/gång....

Kram, kram och kram igen!

Maria sa...

Hej Hedvig, det är tur att det finns någon som förstår dilemmat med hårfärgning. Själv kör jag toning för 69 kr var 8:e vecka, vet inte vem av oss som gick ekonomisk???:)

Anonym sa...

Tja, det verkar som om du lärde dig betydligt mer än mig när vi gick på gymnasiet i alla fall.... Tur att jag är ihop med en ohyggligt rik och dessutom oekonomisk man som låter mig hålla i finanserna ;)

Hoppas du får en bra vecka,
Kram igen

Anonym sa...

komer i håg själv hur orolig man blev då Julia blev sjuk man hann att tänka många tankar innan man visste att det bara var en vanlig infektion

Anonym sa...

Självklart följer vi med er och ni ska veta att det blivit som en tvångshandling att gå in på er sida och läsa om er.Klart att ni är oroliga ni har haft en lång resa och den är inte slut än... Vi håller alla tummarna för att lillebrors märg fortsätter att vara en krutmärg.
Ha det bäst!
Kramar på er.

Anonym sa...

Självklart följer vi med er och ni ska veta att det blivit som en tvångshandling att gå in på er sida och läsa om er.Klart att ni är oroliga ni har haft en lång resa och den är inte slut än... Vi håller alla tummarna för att lillebrors märg fortsätter att vara en krutmärg.
Ha det bäst!
Kramar på er.